Közbeszerzést írtak ki

2024.02.22. 21:31

Parkok átfogó fejlesztését tervezik Göncön

A lehetséges kivitelezők ajánlatait március 6-ig várja a gönci önkormányzat.

A gönci városháza épülete

Közterületek, fasorok, parkok átfogó megújítására keres kivitelezőt a gönci önkormányzat – olvasható a Közbeszerzési Értesítő február 21-i, szerdai számában. A tervezett fejlesztéseket öt helyszínen szeretnék megvalósítani. A gesztenyefasoron két rossz állapotú fát kell eltávolítani, helyükre 3 piros virágú vadgesztenyefát kell telepíteni. A Huszita-ház pavilonját a telken belülre kell áthelyezni, a pavilon helyén pedig padok, hulladékgyűjtők és információs tábla elhelyezésére alkalmas, térkővel burkolt felületet kell kialakítani. A Gönci patak partján a beton műtárgyakat és burkolatokat, valamint a teljes parkberendezést el kell távolítani, továbbá a meglévő növények közül a tujákat és a korán öregedő nyírfákat ki kell vágni. A területre lombos fákat, cserjéket, évelő növényeket telepítenek, valamint térkőburkolatot is leraknak. 

A Gönci patak partján „zöld sávot” hoznak létre, azaz a patak mindkét oldalán fasort telepítenek, továbbá padokat, hulladékgyűjtőket telepítenek. A csorgó körül a buszmegálló-pavilon áthelyezését követően fák, növények, padok telepítésével egy teret alakítanak ki. A pincesor melletti parkban az indokolatlanul nagyra méretezett és rossz állapotú beton burkolatokat és falakat elbontják, és megnyitják a teret a Nagy utca és a pincesor „völgye” felé. A beruházás érinti a területen lévő 4 gyalogos híd rekonstrukcióját is, valamint egy kültéri rendezvények megtartására alkalmas színpad kialakítása is a tervekben szerepel. Az ajánlatokat március 6-ig várja a gönci önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában