Anno

2024.02.03. 13:30

Megszűnt a hírhedt kocsma, lett helyette borkóstoló

Miről írt 50 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1974. február 1-jei számában arról olvastunk, hogy miért nem örültek az emberek a Marx Károly utcában.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock/

Hírhedt kocsma, talponálló és köpködő volt sokáig a miskolci Marx Károly utcában a "Daráló" – emlékeztetett a megyei napilap 50 évvel ezelőtti írása. A cikk alapján felidézhetjük, hogy a környékbeliek nyomására is éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy italmérés helyett presszót nyissanak benne. Még jóformán ki sem örülték magukat az emberek, amikor felfedezték, hogy a közelben maszek borkóstolót készülnek megnyitni. Ez beszédtéma lett a villamoson is: "éppen ez hiányzott". A megyei napilap jegyzetben foglalkozott a fejleménnyel, tisztázva: nem azzal van a gond, ha az emberek megisznak annyi bort, amennyi az egészségükre válik. Nem is a borkóstoló nyitása ellen vannak, hanem az elhelyezése ellen: a kisbolt szomszédságában tervezték a nyitást, a beszámoló szerint. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában