Miskolc

2024.02.06. 12:00

Kowalsky meg a Vega a Kocsonyafesztiválon!

A hazai poppiac legvagányabb zsiványai március 8-án, pénteken este veszik be a Szent István teret.

Zsivány-pop, a szív forradalma, rock, funk... sok mindent mondtak már a tavaly 20. jubileumát ünneplő zenekarról, de igazán jól a sikereik tudnak róluk mesélni. 12 nagylemez, számtalan rádiós- és koncertsláger, teltházak szerte az országban. 

A 2003 óta aktív banda a tanulságos, mégis egyszerűen érthető dalszövegeivel és fülbemászó dallamaival szinte minden korosztály kedvence lett az elmúlt két évtizedben. Évente Magyarország, továbbá Erdély és a Felvidék területén több mint 100 koncertet adnak, jönnek, mint a hunok egy világon át!

A Kowalsky meg a Vega zenekar története 1999 októberére nyúlik vissza, amikor egy fergeteges bulin Jávorszky Béca felvetette Kowának, az akkor még aktív Black-Out együttes énekesének, hogy az általa megírt zenei alapokból készíthetnének néhány dalt. Ezek után, bár még gyakoribbak voltak a közös mulatások a közös munkánál, de szép lassan elkészült egy-két dal, amelyek baráti társaságban komoly tetszést arattak. A munkálatokhoz szükséges számítógépek hozták össze a harmadik tagot, Juhász Robot, akit felkértek, hogy készítsen groove alapokat a dalokhoz. Hozzájuk csatlakozott még Temesi Berci basszusgitáros és Újvári Péter dobos.

 

Miután 2001-ben már majd' két lemezanyagra való dalt összeraktak, adott volt a következő lépés: stúdióba menni és elkészíteni az első albumot a Pimasz Grimaszt. Az albumot a szakma és a közönség is nagyon jó kritikákkal illette, a zenekart pedig modern rock kategóriában Fonogram díjra, az év felfedezettje kategóriában pedig Arany nyílra jelölték 2004-ben.

Azóta pedig, tagcserék ide, tagcserék oda, nem áll le a gépezet és ezen a zenei úton szeretett közönségük is végig kísérte őket. Sikerük egyik fő titka a dalszövegeikben rejlik, melyek fülbemászó dallamokkal kiegészülve alkotnak kerek egészet, s így hamar a közönség kedvenceivé válnak.

Nem lesz ez másképpen a Kocsonyafesztiválon sem, ahová a zenekar 8-án, péntek este hozza el a Szív Forradalmát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában