Újakat ültetnek

2024.02.21. 16:30

Kivágják a balesetveszélyes fákat Kazincbarcikán

Új fákat ültetnek Barcikán, a balesetveszélyes állapotban lévő korhadt fákat pedig kivágják a borsodi városban. Ezen a héten a Mosolysziget Bölcsőde és a Pollack Mihály Általános Iskola közti területről tűnnek el a veszélyessé vált zöld óriások, és hamarosan díszfákat ültetnek helyettük. A fiatal fák telepítése az Egressy úton, az Építők útján és a Május 1. úton folytatódik majd.

Fákat ültetnek

Forrás: Shutterstock

Fotó: BearFotos

A téli időszak végén időszerű volt a fatönkök kivágása és a terület megtisztítása az Egressy úton. Itt ugyanis korhadás miatt vált égetően fontossá a 8 darab korai juhar és ezüstjuhar kivágása, mert ezáltal balesetek sokaságát sikerült megelőzni. A régi fák helyére a tervek szerint 12 fűzlevelű körtefát ültetnek.

A magas kockázatot jelentő fák problémájára Molnár Péter, Kazincbarcika főkertésze hívta fel a figyelmet. Szerinte a város faállományának jelentős része még az 1960-as és 1970-es évekből származik, közülük számos fa akár életveszélyt is okozhat.

A Barcika Park Kft. arra kérte a város lakóit, hogy segítsék Kazincbarcika zöldítési programját, és legyenek megértőek a favágás miatt felmerülő kellemetlenségekkel szemben. Az adott területen zajló munkálatok helyszínén mindig 1-2 nappal előre értesítik a lakosságot és a közeli intézményekbe járó gyermekek szüleit. Sipos-Grédics-Flóra, a Barcika Park ügyvezetője szerint a munkálatok a tervek szerint legkésőbb márciusban érnek véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában