boon.hu video

2024.02.03. 09:21

Ilyen hosszú lett a világbajnok kolbász Sajóvámoson - fotók, videó!

Giunness rekorddal alapozták meg a szombati X. Vámos-Toros Nap fesztivált Sajóvámoson.

Pap Gyula

Regisztrálták a világrekordot

Fotó: Bujdos Tibor

Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere, X. Vámos-Toros Nap főszervezője már előre jelezte, hogy határozott szándékuk, hogy a fesztiválon Győrvártól visszahódítják a „leghosszabb kolbászt töltők” hazai és világcímét, amelyet 2020. február 1-jén 2732 méteres kolbászukkal a vajdasági Turiától nyertek el. De csak egy hétig örülhettek Magyarország és a világ leghosszabb kolbászát töltő címnek, mert 2020. február 8-án Győrváron, a VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztiválon, 3490 méter hosszú kolbásszal új Guinness rekord született. "A szervezőkkel úgy döntöttünk, hogy megkísérelünk új világrekordot felállítani. Az elmúlt napok, órák az új világrekord felállításával teltek el és hamarosan kiderül, sikerül-e visszahódítani a "leghosszabb kolbászt töltők" hazai és világcímét.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Sikerült!!!

A boon.hu munkatársai a helyszínről jelentették, hogy sikerült az akció: megdöntötték a saját és korábbi rekordot is Sajóvámoson. Újabb Guiness-rekord született.  A péntek reggel 7-től péntek éjfél után 4 percig tartó munkában 3972 méter kolbászt sikerült készíteni a szorgos kolbásztöltőknek - tájékoztatott Szólya Zsuzsanna, a rendezvény főszervezője. A hitelesítés megtörtént, az egésznapos program során többek között ezt a sikert is ünneplik. 

Világrekord!
Fotó: Bujdos Tibor

A Farkas Gyula vezette kolbásztöltő csapat 14 tagjára hárult a feladat, hogy megtöltse a rekord hosszú kolbászt. Minőségi alapanyagot használtak be, amely biztosítja a hagyományosan finom sajóvámosi kézműves kolbász megszokott kiváló minőségét. A kolbász töltéséhez, mintegy három tonna fűszeres alapanyagot használtak fel. Gratulálunk a csapatnak!

Kulturális program

Érdemes Sajóvámosra látogatni, mert a rekord kolbászon kívül a vendégeket színes programok várják, amelyben szerepet kapnak a helyi amatőr, és professzionális művészeti formációk. Hagyományosan fellép a helyi Csemete Néptánccsoport, a miskolci Avas Táncegyüttes, az Agyagbanda, Sógorok, az Ámokfutók. Az esti előadás sztárfellépője Haubert Zsolt X Bonanza-Banzai. A nap folyamán malac és csülök látványsütés, tepertő vásár várja az odalátogatókat.


"Pálinka, pogácsasütő és disznótoros ételek versenyén mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. A vendégek megkóstolhatják a disznótorok elengedhetetlen desszertjét, a tradicionális szilvalekváros hájas süteményt" – foglalja össze a nap eseményeit Szólya Zsuzsanna, a fesztivál kulturális vezetője. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában