Fontos szabályok

2024.02.29. 15:30

Így lehet ebédelni az érintett gyerekeknek a tavaszi szünetben

A tavaszi szünet idején a meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére ingyenesen biztosítják.

Több napon át jár a meleg ebéd a hátrányos helyzetűeknek

Fotó: ÉM

Az étkeztetést az önkormányzat az őszi, téli és ez alkalommal a tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső, valamennyi munkanapon köteles megszervezni, írja közleményében a miskolci városháza sajtóosztálya. A tájékoztatásból kiderül, hogy az írottak a szakképzésben tanulókra így vonatkoznak: mivel számukra a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap március 27. (szerda), a tanítási szünet utáni első tanítási nap 2024. április 3. (szerda), ezért a szakképzésben résztvevő gyermekek részére a szünidei gyermekétkeztetést az alábbi munkanapokon biztosítja az önkormányzat: március 28. (csütörtök) és 2024. április 2. (kedd), ami összesen két munkanapot jelent.

 A szakképzéseben résztvevő gyerekeket kivéve a többieknek a szünet április 8-ig  (hétfőig) tart, így nekik március 28. (csütörtök),  április 2. (kedd), április 3. (szerda),április 4. (csütörtök) és április 5. (péntek), azaz összesen 5 munkanapon át jár a meleg ebéd. A kiosztási helyszínekről az ebéd a szülő/törvényes képviselő által biztosított ételhordóban vihető el a megadott munkanapokon 11.00 és 12.30 óra között. 

Az étkeztetés igényléséhez szükséges nyilatkozat nyomtatvány (gyermekenként egy) és a tájékoztató levél szülőkhöz való eljuttatása a hatályos jogszabálynak megfelelően, 2023. szeptemberében megtörtént. Amennyiben a nyilatkozatot valamilyen oknál fogva mégsem kapták kézhez, illetve a jogosultság ezt követően keletkezett, a hivatalban (3525 Miskolc, Városház tér 8. szám) beszerezhető és legkésőbb 2024. március 22. napjáig benyújtható. Kérik, hogy a szakképzésben résztvevő tanulókra vonatkozóan kitöltött nyilatkozathoz mellékeljék a gyermek érvényes diákigazolványának másolatát is.

A kiosztási helyszínek az alábbiak:

1.      Avasi Általános Iskola Pattantyús 3524 Miskolc, Pattantyús Á. G. utca 2.

2.      Belvárosi Konyha (volt központi leánykollégium) 3525 Miskolc, Palóczy u. 1.

3.      Könyves Kálmán Általános Iskola 3534 Miskolc, Könyves K. u. 2.

4.      Petőfi Sándor Fiúkollégium 3527 Miskolc, Bajcsy-Zs. u. 33.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában