Ózd

2024.02.29. 10:00

Ezer fa programot indított a cég

A Neutrik Group Ózd több pontján is fásítást végez majd az előttünk álló években.

Fotó: Marosréti Ervin

Másfél évvel ezelőtt jelentették be, hogy az ózdi üzemcsarnokból távozó Johnson Electric helyét a Neutrik Group veszi át. Nem sokkal később a csatlakozók gyártásával foglalkozó cég meg is kezdte a tevékenységét a városban. A foglalkoztatás mellett pedig egyre több olyan települési ügyet támogatnak, ami fontos az ózdiak számára. 

Több segítség

Óvodákban gyerekeket ajándékoztak, a helyi művelődési házat csatlakozókkal szerelték fel, és a dolgozók számára is rendszeresen tartanak közösségformáló programokat. Most pedig egy új kezdeményezés indult el: az előttünk álló években a Neutrik Group 1000 fa programot szeretne megvalósítani Ózdon és a település környékén.

Fontos a közösség

A napi munka mellett azt is fontosnak tartjuk, hogy aktívan részt vegyünk a város közösségi, karitatív életében - hangsúlyozta az eseményen Marton Zsolt, a Neutrik Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. - Ezért döntöttünk úgy, hogy minden esztendőben valamennyi munkavállalónk elültet majd egy fát. Ózdon és a környéken hajtjuk végre a programot, kifejezetten szeretnénk az óvodák és az iskolák környékét megcélozni.

Elsőként Platán

Az ózdi Horgász-tó partján ültették el az első platán csemetét, amely jelképesen is elindította a fásítási programot. Az állóvíz szomszédságában egyébként az önkormányzat gondozásában egy Csemetekert is található, amely jól illeszkedik a Neutrik Group kezdeményezése. A cég egyik vezetője, Marcel Gstöhl kiemelte: fontosnak tartják a környezetszépítést, és szeretné, ha Ózdon megújulna a környezet. Ehhez ők így tudnak a következő években hozzájárulni.

Az eseményen az önkormányzat részéről részt vett Janiczak Dávid polgármester, Zsuponyó Anett alpolgármester és dr. Csuzda Gábor, a falusi városrész képviselője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában