Sok a légúti megbetegedés

2024.02.21. 16:22

Ezeken az osztályokon lesz látogatási tilalom a miskolci kórházakban

A látogatási tilalmat 2024. február 22-től – visszavonásig rendelték el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

Fotó: Bujdos Tibor

Az akut légúti megbetegedések járványos előfordulásának megelőzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal 2024. február 22-től – visszavonásig - látogatási tilalmat rendel el, adta hírül az intézmény szerda délután. Az intézkedés az alábbi osztályokat érinti:  

A kórház

–  központi telephelyének (Szentpéteri kapu 72-76.);

–  a Semmelweis Tagkórház telephelyének (3529 Miskolc, Csabai kapu 9-11.);

– valamint a Szent Ferenc Tagkórház telephelyének (3529 Miskolc, Csabai kapu 42.) valamennyi fekvőbeteg ellátó osztályán.

„A látogatási tilalom időszakában természetes igény, hogy a bent fekvő betegek részére a hozzátartozók csomagokat juttassanak el. Az intézmény ezt készséggel fogadja, azonban annak érdekében, hogy ez rendezett körülmények között történhessen, kérjük Önöket, hogy csomagjaikat minden nap 16.30 és 17.30 óra között adják át az egészségügyi személyzet részére. A csomagokat az épületek bejáratáig lehet behozni, ahol az érintett osztály ápolója veszi át, és továbbítja a betegek számára' – tájékoztatott a kórház. Mint írják: az ápolók érkezéséig kérik, hogy a hozzátartozók - a biztonságos távolság megtartásával - türelmesen várakozzanak. Az azonosíthatóság érdekében szíveskedjenek névvel ellátni a csomagokat, amelyek nem tartalmazhatnak romlandó élelmiszert, értéket, értéktárgyat, valamint alkoholt. Rendkívüli látogatási kérelemmel - az alábbi email címekre - fordulhatnak: [email protected]; és a [email protected]; illetve személyesen, a központi telephely igazgatósági épületében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában