Különleges játék

2024.02.23. 10:30

Egyre népszerűbb a kisrozvágyi ezerverseny

A különleges kártyajáték szabályait a hagyomány szerint a múlt század elején az Amerikába kivándorolt bodrogköziek találták ki a hosszú és eseménytelen hajóúton és a visszatérők hozták magukkal a faluba.

Kártyajátékból versenyeztek

Forrás: Olvasónktól

Idén is megrendezték az úgynevezett ezerversenyt Kisrozvágyon. A különleges kártyajáték szabályait a hagyomány szerint a múlt század elején az Amerikába kivándorolt bodrogköziek találták ki a hosszú és eseménytelen hajóúton és a visszatérők hozták magukkal a faluba. Körülbelül két évtizede éledt újjá ez a kártyajáték, akkor a helyi kocsmában rendezték meg az első versenyt. Idén már 24 kártyajátékos jelentkezett az ezerversenyre, amit a művelődési házban bonyolítottak le – közölte Roják Laura polgármester. Hozzátette: a jó hangulatú rendezvényhez finom pogácsát, töltött káposztát és innivalót is biztosítottak a szervezők. Az idei győztes a többszörös bajnok Fülöp Tihamér Zoltán lett Kisrozvágyról, második helyezést a nagyrozvágyi Vécsi Krisztián szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az ugyancsak helyi, alig 15 éves Kenikker Ádám állhatott fel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában