Ha segíteni szeretne...

2024.02.29. 13:00

Beteg gyerekekhez keresnek önkénteseket Miskolcon

Az alapítvány tevékenységével jelenleg Budapesten, Szegeden, Szombathelyen, Debrecenben, Pécsen, és idén tavasztól Miskolcon van jelen.

Forrás: Shutterstock

Fotó: ESB Professional

Kórházi ellátásban lévő gyerekeket játékkal, nyelvtanulással és kézműves foglalkozásokkal segíti az egyetemista csapatokkal dolgozó Amigos Alapítvány, amely munkájához önkénteseket keres Miskolcon. Az érdeklődő hallgatók jelentkezését március 3-ig várják. Az alapítvány tevékenységével jelenleg Budapesten, Szegeden, Szombathelyen, Debrecenben, Pécsen, és idén tavasztól Miskolcon van jelen. Egy nagy országos baráti közösséget alkotnak, miközben együtt segítenek a gyerekeknek – írja a Miskolci Egyetem honlapja. Az alapítvány a felhívásában azt írja:”Amigóként” mindössze kéthetente, két órával beteg gyerekek napjait teheted szebbé; év közben projekteken dolgozunk, így széles tapasztalatot szerezhetsz kommunikációban, eseményszervezésben, de akár csapatok vezetésében is; közösségi eseményeken életre szóló barátokra tehetsz szert az egész országból." Aki szeretne egy közösség tagja lenni és egy jó ügy mellé is állni annak érdemes csatlakoznia – írja az egyetem.

Az önkéntes egy olyan személy vagy szervezet, aki önként vállalja, hogy segít másoknak vagy valamilyen ügynek, általában fizetés nélkül. Az önkéntes munka lehet bármilyen tevékenység, amely segít másoknak vagy hozzájárul valamilyen jó ügyhöz, például önkéntes munka a közösségi szolgálatban, környezetvédelemben, egészségügyben, oktatásban stb. Az önkéntesek fontos szerepet játszanak a társadalomban és hozzájárulnak a közösségi élet fejlődéséhez és javításához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában