Fejlődési pálya

2024.01.24. 18:00

Vizsgarajzok kiállítása a Fazekasban

A miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak munkáiból nyílt kiállítás az intézményben.

Tiszlavicz Luca

Diákok alkotásaiból nyílt kiállítás a Fazekasban

Fotó: Bujdos Tibor

Január 22-én kiállítás nyílt a miskolci Fazekas-iskola képzőművészeti, valamint grafikus és festészet tanszakos növendékeinek félévi vizsgarajzaiból. Közel 100 diák alkotása látható az aulában. 

„Nagy öröm a számunkra, hogy sok tehetséges rajzosunk van és ezt a kiállított műveken is látni lehet.” – mondta el Cseke Gábor a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője. 

„Ez a nevelés része nálunk is. Az alkotás öröme, az egymás iránti tisztelet kifejeződése ez mind mind benne van ebben a kiállításban. A művészethez való kötődés, magának a képzőművészetnek a megismerése nagyon fontos. Aki ezt elkezdi első osztályban és végig viszi hosszú éveken keresztül, az később már a jelentősebb művészeti alkotások felé is nyitott lélekkel közelít” - emelte ki. 

A kiállítás február 1-jéig tekinthető meg az intézmény aulájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában