Anno

2024.01.27. 12:30

Seherezádé-kosztüm, vagy csipkeruha stólával

Miről írt 60 éve az Észak-Magyarország? A báli szezon volt a téma a megyei napilapban.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

Gazdagnak ígérkezik a báli idény – jogászbáltól cigánybálig sokféle mulatság lehetőségéről írt az Észak-Magyarország 1964. január 26-án. 
Több mint háromszáz érdekes, ötletes és szép jelmez várja a farsangolókat a Jelmezkölcsönző Vállalat miskolci fiókjában – tette hozzá a lap. Sokan választják a különböző nemzeti- és népviseletek tarka, színes ruháit, a Seherezádé-kosztümöt, a karnevál hercegnője és hercege ékes toalettjeit. A szputnyik és űrhajók korában az; igazi „sláger” mégis az űrhajós kosztüm. Gyerekek és felnőttek öltözhetnek ebbe a modern és ötletes jelmezbe. Ugyanitt kisestélyi és báli ruha nagy választékban. 
A Modellházban  annyi  a  szép ruha, s olyan sokféle a fazon, hogy igazán nehéz a választás.  
Nagy divat  a csipke ruha. Világoskék, fekete, zöld, sárga színben, harmonizáló alátéttel. Legtöbb modell vékony vállpánttal, s kiegészítőként stólát, vagy bolerót hordhatunk hozzá – idézzük a divattanácsadással is felérő cikket a hatvan évvel ezelőtti újságból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában