Szükséges

2024.01.27. 16:00

Megkezdődtek a 2024-es fakivágások Kazincbarcikán

Elkezdődtek az elkerülhetetlen, kritikus fakivágások Kazincbarcikán – olvasható a Kolorline oldalán.

Boon.hu

Forrás: Kolorline

Először január 22-én, az Egressy úton kellett kivágni összesen 8 darab korai juhart és ezüstjuhart, amelyek helyére 12 fűzlevelű körtefa kerül. A főkertész a lakosság megértését kéri a kényszerű beavatkozásért és a folytatással járó forgalomakadályozásért.

A főkertész nyilatkozata így szól:

„Az Egressy úti kivágott fákat megvizsgáltuk, és a gyökérnyaknál megszakadt gyökerek újra igazolták döntésünk indokoltságát – foglalta össze Molnár Péter, Kazincbarcika főkertésze. 

– A fákon belül pedig korhadás nyomait találtuk. Ezek a fák a koronáikkal együtt az út felé dőltek, súlypontjuk arra húzott, a tartó gyökerek pedig már nem voltak stabilak. Egy ilyen állapotú fa ki tud fordulni, ha a lombozata nagyon megázik vagy ha ónos esőt kap. Néhány éve pont itt dőlt ki egy fa egy mozgásban lévő autóra. Akkor élve megúszta a sofőr, és csak az autójában keletkezett kár. A beavatkozással az ilyen eseteket is szeretnénk elkerülni, de ez csak egy ok a több közül. A kivágott fák száradófélben voltak, lombozatukat már nyár közepén ledobták.”

A témában bővebben ITT!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában