Koronavírus

2024.01.12. 14:30

Itt lehet felvenni Miskolcon a covid-oltást

Megtudtuk azt is, mennyien szorulnak lélegeztetésre Miskolcon, és egyáltalán hol kezelik a covidos betegeket.

Oltóponton a Semmelweis kórházban

Fotó: Bujdos Tibor

A koronavírus fertőzést szezonális infekciónak minősítette a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK), így az oltatlanok mellett azok számára is lehetőség van ismételt vakcinációra, akik korábban már részesültek 4. oltásban. Csütörtökön beszámoltunk arról, hogy Rusvai Miklós víruskutató kiknek ajánlja és kiknek nem a covid-oltás felvételét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közlése szerint is a védőoltás 6 hónapos életkortól javallott azok számára, akik az elmúlt három hónapban nem estek át igazolt koronavírus fertőzésen, és ezen idő alatt nem kaptak covid elleni vakcinát.

Hol és mikor vehető fel?

A covid-oltás jelenleg a Semmelweis Tagkórház infektológiai épületének 2. várójában, a 17-es számú rendelőben történik. A felnőttek oltására akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is van lehetőség keddenként reggel 8-tól délig, péntekenként pedig délután 3 óráig. Az 5-18 év közötti gyermekek oltásához előzetes regisztráció és időpontfoglalás szükséges. Őket ugyanezekben az időintervallumokban oltanak be.

A kórházi kezelésre szoruló koronavírus fertőzött betegek száma csökkenést mutat. A covid a korábbiakhoz viszonyítva, az oltásnak is köszönhetően sokkal enyhébb lefolyást mutat. Jelenleg lélegeztetésre szoruló beteg nincs intézményünkben

– írták, majd hozzátették, a járványkórház korábbi funkciójában már nincsen meg. – Kórházunk a Semmelweis tagintézmény Infektológiai Osztályán továbbra is működtet covid ellátó egységet, ahol a betegség ellátására képzett szakemberek dolgoznak." Időpont kérése itt lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában