Döbbenet

2024.01.14. 10:12

Autóval hajtott a vékony jégre, beszakadt alatta

Korcsolyázásra már lehet, hogy használható a jégréteg, autóval ráhajtani ostobaság.

Boon.hu

Befagyott vízfelület

Fotó: Facebook

A Miskolc Szirma nyilvános Facebook-csoportban szombaton este jelent meg a következő képes bejegyzés: "Kedves szirmai lakosok! Ha esetleg korcsolyázni támad kedvetek, akkor ezt az autópálya felöli oldalon, a szántóföldeken megtehetitek. Reméljük a gazda nem veszi zokon!" 

A bőséges csapadék, a folyók vízállásának megemelkedése nyomán egyre több szántóföldön jelent meg a belvíz. Az utóbbi napok meglehetősen hideg időjárása tett róla, hogy a vízfelületek befagyjanak. A tavak hártyaszerű jégfelülete teljességgel alkalmatlan arra, hogy bármilyen módon rámerészkedjünk. A néhány tízcentis belvizes területek azonban biztonságosabban befagytak. 

Utóbbira jöttek rá szemfüles szirmaiak és alkalmi korcsolyapályaként használják a lakott terület közelében lévő befagyott belvizes területet. 
Kiderült, hogy máshol is van ilyen: egy komment szerint "Martinkertváros és szirma között is van bent hátul a mezőn..." Másik hozzászólás szerint: "A 110 kilóm alatt nem reccsent meg sehol..."

Autó a jégen, aztán benne... 

Vékony jégre mentek
Fotó: Facebook

Aztán egy posztolt kép révén az is kiderült, hogy a csúszkálókon, korcsolyázókon kívül akadnak merészebbek is: szombaton két autó hajtott rá a jégre és be is szakadt alattuk... Ahogy mondani szokták: "No comment..."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában