Szilveszter

2023.12.28. 11:15

Indul a pirotechnikai eszközök árusítása

Csütörtöktől vásárolhatók meg és december 31-én 18 óra illetve január 1-jén reggel 6 óra között használhatók fel az úgynevezett 3. osztályba sorolt tűzijátékok, pirotechnikai eszközök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a rendőrség honlapján.

Boon.hu

A tűzijáték és pirotechnikai eszközök használatára, tárolására és árusítására is szigorú szabályok vonatkoznak

Fotó: Ádám János

Felhívják a figyelmet, hogy ilyen termékeket csak működési engedéllyel rendelkező árustól vásároljon, mert ez a garancia arra, hogy az árusító hely megfelel az előírt feltételeknek, illetve a termék bevizsgált. Arra is felhívták a figyelmet, hogy továbbra is tilos petárdát birtokolni a megjelölt időszakon kívül és felhasználni. 

Aki a tilalom ellenére petárdázik, szabálysértést követ el és 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A felrobbanó petárda rendkívül súlyos, akár maradandó sérülést, a végtagok roncsolódását, csonkolódását, a hallás tartós károsodását is okozhatja - olvasható az ORFK közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában