Spektrumzavar

2023.12.08. 14:30

Segítség az autizmussal élők hozzátartozóinak!

Átfogó tájékoztatást nyújtanak a spektrumzavar fogalmáról.

Boon.hu

Az autizmus világnapja alkalmából Szolnokon több száz kék szalagos macit szórtak szét.

Fotó: Nagy Balázs

Alapítványunk az autizmus spektrumzavarral diagnosztizált gyermekek szülei, hozzátartozói számára általános, átfogó tájékoztatást szeretne nyújtani az autizmus spektrumzavar fogalmáról, tüneteiről, otthon is alkalmazható módszerekről, eszközökről, autizmus specifikus és kiegészítő terápiákról, köznevelési lehetőségekről, valamint egyéb fontos kérdésekről, melyek hozzájárulnak gyermekeik fejlődéséhez, az autizmus megértéséhez – hívta fel a figyelmet a PRomPT Alapítvány az Autizmussal Élő Személyekért.

Online program

A „Autizmusról diagnózis után – kérdések és válaszok szülőknek” című program során három alkalommal terveznek előadást, az érdeklődőket egy-egy alkalommal, de igény szerint mindhárom alkalommal is örömmel várják az érdeklődőket. A program online formában történik a google meet felületen, melyre a kezdés előtt a megadott e-mail címre meghívót küldenek. ( A részvétel anonim is lehet a képernyő kamera kikapcsolásával.) 

A találkozók ideje: 2023. december 09. 17.00 óra ; 2024. február vége ; 2024.május vége. A programra az előadások előtt egy nappal az alábbi emailre várják a jelentkezést, telefonszám megadásával: [email protected]. A februári és májusi alkalmakra folyamatosan lehet jelentkezni. 

Az előadásokat, tanácsadásokat tartja Kis Istvánné és Beregi Judit autizmus spektrumazavar pedagógiája szakos gyógypedagógus. A programon való részvétel ingyenes. A program a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában