boon.hu video

2023.12.03. 12:17

Közepes érdeklődés a Miskolci Régiségvásáron (fotókkal, videóval)

Sokan a karácsonyi ajándékozás kellékeit igyekeztek beszerezni.

Pap Gyula

Régiségvásár

Fotó: Bujdos Tibor

A szombatihoz képest – amikor szinte egész nap esett – kellemesebb idő fogadta a Miskolci Régiségvásáron résztvevőket vasárnap. Ám ottjártunkkor – 10 óra magasságában – a korábbiakhoz képest visszafogott érdeklődés volt a meghatározó. 

Ajándékkeresés 

- Inkább ebéd előtt jönnek az emberek, utána már nem jellemző a nagy forgalom és mi is csomagolunk, főleg ma, hogy játszik a Diósgyőr is – jegyezte meg mosolyogva az egyik árus. A kínálat a szokásos volt – régiségek – ám a manófigura őrület itt is megmutatkozott, minden méretben kínálták a bábukat a 20 centistől a méteresig.

Imre ez utóbbiból szerzett be kettőt, szeretik a gyerekek vannak kisebb példányok és még nem is látott ilyen méretben – indokolta döntését. Fejtörést a karácsony előtti elrejtés okozott számára, de voltak ötletei. Más jó méteres Jézus szobrot cipelt, de a porcelánfigurák is változatlanul őrzik népszerűségüket a vásárlók körében. 

Ferenc nevenapjára egy festményt szeretett volna kapni, nagy műgonddal tanulmányozta a kínálatot. Egyszer-egyszer egész különleges, értékes darabokat is ki lehet fogni, de sokszor a keret többet ér, mint a vászon – jegyzi meg szarkasztikusan. 

Sokan a karácsonyi ajándékozás kellékeit igyekeztek beszerezni, volt is kínálat életnagyságú angyalkától a különböző retro dekorációs elemekig. Érdekes megfigyelni, hogy a Déryné utcában a „nyugdíjas” soron milyen hasznos s kínálat és az árak is közelebb járnak a realitásokhoz sőt az alkupozició is kedvezőbbnek mutatkozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában