Tehetségek, tehetséggondozás

2023.12.09. 20:30

A Miskolci Egyetem két tanára és két hallgatója is kitüntetést vehetett át Budapesten

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács ünnepi ülésén elismeréseket vehetett át a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának és az Anyag- és Vegyészmérnöki Karának dékánja, valamint két miskolci jogászhallgató.

Mestertanár aranyérem elismerést vehetett át prof. dr. Csák Csillató: ME

Fotó: ME, Abel Farkass

A kitüntetéseket a napokban Budapesten, a Zeneakadémia nagytermében vették át – adta hírül az egyetem honlapja. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) kezdeményezésére hagyománnyá vált, hogy az oktatás és kutatás terén egyaránt áldozatos tevékenységet végző egyetemi oktatókat kitüntetésben részesítik, kifejezve ezzel a közösség elismerését. 

Áldozatos és sikeres munka 

Az idén 36. alkalommal megrendezett kitüntetésátadó ülésen Mestertanár aranyérem elismerést vehetett át prof. dr. Csák Csilla, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja. A Mestertanár aranyérem kitüntetés hallgatói kezdeményezésre jött létre 1996-ban. A hallgatók ezzel a gesztussal kívánták kifejezni elismerésüket azoknak az oktatóknak és kutatóknak, akik áldozatos és sikeres munkát végeztek a hallgatók irányításában. A testület Honoris Causa Pro Scientia aranyérmet ítélt oda prof. dr. Palotás Árpád Bencének, a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kara dékánjának, az OTDT-elnökség tagjának, akinek a tehetséggondozás és a TDK tevékenységéért végzett kiemelkedő munkáját ismerték el. A Honoris Causa Pro Scientia aranyérmeket azon oktatók vehetik át, akik a tehetséggondozás terén végeztek elismerésre méltó, sikeres tevékenységet. Az OTDT ünnepi ülésén a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara két joghallgatójának a munkáját is elismerték. Pro Scientia aranyérmet kapott Lindt Roland (témavezetője Csemáné dr. Váradi Erika) és Nagy Márton (témavezetője prof. dr. Csák Csilla). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában