Jótékonyság

2023.12.20. 15:00

Kisbuszt kapott karácsonyra az avasi Martin János iskola a Miskolc Autótól

Miskolc - A fogyatékossággal élő gyermekek iskolába utaztatásának és szállításának megsegítésére egy kisbuszt adományozott az avasi Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolának a Miskolc Autó. A mikrobuszt, az iskolai karácsonyi ünnepséget követően adta át az intézményt működtető Nő a Siker Alapítvány kuratóriumi elnökének Sándor Attila, a Miskolc Autóház Kft. tulajdonosa.

A Nő a Siker Alapítvány által működtetett Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tanulói között vannak látás- és hallássérült, autista és mozgásszervi fogyatékossággal élő gyermekek, de súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavaros diákok is. Az intézmény elsősorban nekik, a sajátos nevelési igényű diákoknak szeretne olyan szakmákat adni, amivel a fogyatékkal élő gyermekek el tudnak majd helyezkedni a munkaerőpiacon. 

– A nálunk tanuló gyermekek jelentős része fogyatékosságuk mellett jellemzően hátrányos, vagy halmozottan hátrányos családban él - hangsúlyozta az átadáson Matiscsák Éva, a Nő a Siker Alapítvány kuratóriumi elnöke. - Az alapítványunk évek óta segíti a fogyatékkal élő gyermeket nevelő családok hétköznapjait. Többek közt hozzuk-visszük a gyermekeket iskolába, kezelésekre, és sokszor kirándulni is. Az egészséges emberek számára ezek bagatell dolgoknak tűnhetnek, de a fogyatékos gyerekeket nevelő családoknak ez óriási segítség. Ezért is fogadtuk hálás szívvel a Miskolc Autó felajánlását, amellyel a speciális igényű gyermekek mobilitását szeretné segíteni a Miskolci Volkswagen márkakereskedés, valamint a régió egyik meghatározó flottaautó kezelője, a Prime Fleet. 

– A Miskolc Autó csoport 2024-ben is igyekszik a jó szolgálatában ott segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rá - mondta Sándor Attila, a Miskolc Autóház Kft. tulajdonosa. - Hisszük, hogy az általunk biztosított gépjárművek megkönnyíthetik az olyan intézmények mindennapjait, ahol rengeteget tesznek nap, mint nap a rászoruló fiatalokért és idősekért egyaránt. Reméljük, a jövőben is segíteni tudjuk a térség, kifejezetten Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében működő szociális intézményeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában