Elismerték munkáját

2023.12.18. 15:00

Kiderült, ki lett a miskolci könyvtár önkéntese

Miskolc - A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár munkatársainak javaslatára ebben az évben P. Kováts Éva magyar–francia szakos tanár, a francia klub vezetője érdemelte ki A Könyvtár Önkéntese Díjat.

P. Kováts Éva munkáját ismerték el

Forrás: II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A könyvtárban működő önkéntes program részeként jelenleg szerződéssel heten dolgoznak ebben a formában. A hosszú ideig magas színvonalú munkát végző önkéntesek díjazására alapította ebben az évben a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár A Könyvtár Önkéntese Díjat. Az elismerést az önkéntesek nemzetközi világnapjához kapcsolódóan adták át. Idén P. Kováts Éva érdemelte ki az elismerést, aki már több évtizede kapcsolatban van a könyvtárral, hiszen a különböző rendezvényeken népszerűsíti a francia kultúrát. Immár 4 éve önkéntesként segíti a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár munkáját többek között azzal, hogy elvállalta a francia klub vezetését. Emellett szakmai segítséget nyújt az intézménynek a francia nyelvű állomány fejlesztésével kapcsolatban, valamint szerepet vállal a francia nyelvű előadások szinkrontolmácsolásában. 

Kollégái gyűrűjében az ünnepelt, P. Kováts Éva
Forrás: II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

Ötleteivel, kapcsolataival segíti, színesíti a könyvtári rendezvényeket. Szoros kapcsolatot ápol az intézményben működő többi nyelvi klubbal is, bekapcsolódik azok foglalkozásaiba és szorgalmazza a közös programok létrejöttét. Több évtizedes nyelvtanári pályáján megszerzett szakmai, módszertani tudását megosztja a többi nyelvi klub vezetőjével. P. Kovács Éva magas színvonalú önkéntes munkája eredményeként vehette át A Könyvtár Önkéntese Díjat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában