Búcsúzik az óév

2023.12.31. 19:15

Kezdődik a szilveszteri utcabál a miskolci belvárosban

Miskolc - Öt-hat óra környékén már elkezdtek gyülekezni az emberek a Szent István tér környékén. Legtöbben gyermekestül érkeztek.

A koncertek most kezdődnek, de a jégpálya is "népszerű".

Fotó: Ádám János

A délután még kihalt belváros kezd megtelni élettel kora este. Sokan sétálgatnak, beszélgetnek, nézelődnek. Az Erzsébet téren is több fiatal húzott még korcsolyát a lábára, akiket szüleik kísértek el. A Varga család portálunk kérdésére elmondja miközben a sikló fiatalokat nézik, hogy ők már délután megkezdték az ünneplést a barátaikkal otthon, társasjátékoztak, de úgy döntött a csapat, hogy kijönnek a városba a koncertekre, a gyerekek pedig koriznak a kezdésig. „Addig maradunk, amíg a gyerekek bírják, aztán hazamegyünk a meleg szobába és ott fogunk koccintani. De addig egy kicsit lötyögünk a zenére majd. Ezt a kombinált megoldást választottuk idén, így köszöntjük az új évet, ami reményeink szerint jobb lesz, mint ez a mostani volt. Itt biztos találkozunk majd ismerősökkel, meg a gyerekek barátaival és szüleikkel, de nem szerveztük meg, majd lesz, ahogy lesz”-mondta az apuka.

Nem akarnak semmi jóból kimaradni

Följebb a Szent István téren egy fiatal fiúcsapat a virágóránál tanakodik, hogy merre vegye tovább az irányt, mert mint mondják, a forgatag, a társaság miatt jöttek ki. Ez volt a találkozási pont, és majd innen mennek tovább, de még nem döntöttek merre. „Nem akarunk kimaradni semmi jóból” – mondja az egyikük. Ők nem egy adott előadó miatt maradnak a koncerteken, hanem a társaság miatt.

Vonzóak a szilveszteri kellékek kicsik és nagyok számára egyaránt
Fotó: Ádám János

Néhány lépéssel arrébb pedig egy középkorú férfi, Ágoston nézelődik feleségével, ő a meleg italok miatt jött a térre. „Én az áfonyás forralt bor miatt vagyok itt, azt keresem, mert azt hallottam, hogy itt lehet valahol kapni, és meg akarom keresni, amíg nincs nagy tömeg”- mondta.

Divat a világító fénykard?

A kisgyermekes családok pedig még kihasználják a szilveszteri árusok kínálatát, hiszen nagyon sok apróság kezében látni világító fénykardot. Egyikük elmondta, hogy az időt még nem találták olyan hidegnek, azért mertek elindulni, miután a gyermek felébredt a délutáni szunyókálásból, így sétálnak egy nagyot. „Hadd bohóckodjon még ezzel a fénykarddal egy kicsit, mert csak úgy volt hajlandó elaludni délután, hogy megígértük, este kihozzuk a városba, és kap egy ilyet ajándékba. Bár kicsit tart ettől a sok durrogtatástól, de jó bírja. Majd, ha már megunta, hazavisszük, elaltatom, és a férjemmel visszajövünk, meghallgatjuk a Bikinit. Éjfélre még haza is érünk a koccintásra.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában