Advent

2023.12.03. 18:32

Gyertyagyújtás, hídátadás Edelényben (fotókkal frissítve)

Advent idején a Krisztust várjuk, aki az alfa és az omega.

Pap Gyula

Gyertyagyújtás

Fotó: Bujdos Tibor

Az idén minden adventi hétvégén egy-egy keresztény gyülekezet és az edelényi civilek részvételével készülnek a karácsonyra az Edelényi Kastélyszigeten. Első alkalommal vasárnap az Edelényi Református Egyházak gyülekezete szolgált, élükön Szalay László Pál lelkipásztorral.

Átadták a forgalomnak 

Az ünnepség előtt  Bánné dr. Gál Boglárka és Demeter Zoltán, valamint a kivitelező részéről Fischer Ferdinánd adták át és nyitották meg az Edelényi Kastélyszigetre vezető felújított gyaloghidat. Az átadó ünnepségen Bánné Dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei közgyűlés elnöke elmondta: közel tíz éve volt lezárva ez a híd, amely a gyalogos forgalmat biztosítja a kastély felé. Szerettük volna, ha a kastély jobban megközelíthetővé válik az itt élők számára ezért Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Fisher Ferdinánd helyi vállalkozó segítségével közel két hét alatt sikerült a hidat felújítani – ismertette a közgyűlés elnöke.

Az adventi ünnepségen Demeter Zoltán református lelkész, országgyűlési képviselő is említette   beszédében a hídátadás jelentégét. Az adventi ünnep kapcsán Pál apostolt idézte aki Timóteusnak hívta fel a figyelmét, hogy „a reá bízott drága kincset őrizze meg a benne lakozó Szentlélek által.” A kincs kapcsán levezette a szónok: nem kell barlangok mélyén kincseket keresni, mert az igazi kincs az emberi élet. Amikor erről beszélünk fontos megemlíteni, hogy a legnagyobb kincs a hit, amely Jézus Krisztus a fundamentuma – emelte ki a képviselő. Advent idején ezt a Krisztust várjuk, aki az alfa és az omega, a kezdet és a vég és akitől sem élet sem halál semmi el nem választ bennünket. Ez kell, hogy erőt, reményt adjon és hitünkben erősítsen mindannyiunkat – összegezte.

Az ünnepi műsor zárásaként a résztvevők meggyújtották a kastélykertben lévő adventi koszorú első gyertyáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában