Fejlesztés

2023.12.05. 14:49

Egy nagy eső után már nem mos el mindent majd a víz Miskolcon

Projektzáró rendezvényt tartottak kedden „Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése” című projekt részeként Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában.

Póczos Nikolett

Fotó: Ádám János

Miskolc öt különböző részén valósult meg csapadék-elvezetés fejlesztés. A beruházás célja az volt, hogy a város több részében rendezetlen csapadékvíz - elvezetési problémákra megoldást nyújtson, megelőzve az extrém csapadékmennyiség által okozott károkat – hangzott el a projektzárón.

Óriási lélegzetvételű dolog 

A rendezvényen résztvevőit Varga Andrea alpolgármester köszöntötte, aki óriási lélegzetvételű dolognak nevezte a projektet és a hozzá kapcsolódó fejlesztéseket, melyek megkönnyítik az ott élők hétköznapi életét. „Miskolc egy csodálatos környezetben lévő város, tele hegyekkel, de egy-egy nagyobb esőzés alkalmával el kell gondolkodni, hogy hogyan alakul ennek a csapadéknak az útja a városban. Rendkívül fontos, hogy a hétköznapi életünket segítő beruházások indultak” – emelte ki. Majd hozzátette, „közös küzdelem eredménye ez a projekt, melyben a lakosság igényeit a tervező beépítette munkájába”.

Nem támogatta a lakosság

A projekt részleteit Miklós Viktor Miskolc város Pályázati Osztályának főosztályvezetője ismertette, aki elmondta, hogy az 550 milliói forintos, 2020-ban beadott támogatási kérelem eredetileg hat részből állt volna, viszont a lakosság a megrendezett fórumokon a Pereces patak meder rendezését nem támogatta.

„A Mária-Csavar utca rendezése több éve váratott már magára, a Lavotta utcán, az Aknász és Bányamécs utcákon egy egyszerűbb rendszert alakítottunk ki, hogy minden ingatlan elől le tudjon folyni a víz és hasonló rendszert alakítottunk ki az Erenyő utcán is. És viszonylag kis összegből meg tudtuk valósítani a Repülőtéri úton a vasúti felüljáró alatti befogadónak a kapacitásnövelését is” - mondta. Az öt elemből kettő van még kivitelezés alatt, a többinél már helyreállítási munkálatok folynak. Minden helyszínen figyelembe vették a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot a kivitelezés során – hangzott el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában