Annó

2023.12.29. 13:30

Ötvenesnél nagyobb sínadrág? Hol él maga!

Miről írt a megyei napilap 50 éve? Az Észak-Magyarország 1973. december 29-i számában olvastuk: a téli sportolási lehetőségeket szűkíti a kereskedelem hozzáállása.

Boon.hu

Napjainkban nehezen érthető a fél évszázaddal ezelőtt probléma, hiszen bármit meg lehet venni. Síeléshez is

Fotó: Shutterstock

Az úgynevezett szűk keresztmetszetről esik szó a megyei napilap ötven évvel ezelőtti írásában. A cikk szerzője személyes tapasztalatként osztja meg az olvasóval: mi történt, amikor egészségünk féltői tanácsának engedve megpróbálta téli sportolásra adni magát. Szüksége lett volna sínadrágra.

Adjuk át a szót neki: „Sínadrág??? Ötvenes számon felüli méretre??? - csodálkozott rám Miskolcon az illetékes kereskedelem. 46-os méretig még csak akad, de akiknek nagyobb a ... mondjuk méretük, azok mondjanak le a téli sportokról. Bocsánat, a legforgalmasabb boltban három 50-es méretű sínadrágot is készleteznek. Más nincs, mert nem szállít az ipar. Úgy látszik, ők még nem tudják, hogy pantallóban nem lehet. Még szerencse, hogy a síléc kapható, és szánkó is volt egy darabig. Sínadrág hiányában majd kipróbálom hófehér jégerben. Talán ezzel sikerül egyszer nekem is új divatot csinálni”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában