Annó

2023.12.29. 13:30

Ötvenesnél nagyobb sínadrág? Hol él maga!

Miről írt a megyei napilap 50 éve? Az Észak-Magyarország 1973. december 29-i számában olvastuk: a téli sportolási lehetőségeket szűkíti a kereskedelem hozzáállása.

Boon.hu

Napjainkban nehezen érthető a fél évszázaddal ezelőtt probléma, hiszen bármit meg lehet venni. Síeléshez is

Fotó: Shutterstock

Az úgynevezett szűk keresztmetszetről esik szó a megyei napilap ötven évvel ezelőtti írásában. A cikk szerzője személyes tapasztalatként osztja meg az olvasóval: mi történt, amikor egészségünk féltői tanácsának engedve megpróbálta téli sportolásra adni magát. Szüksége lett volna sínadrágra.

Adjuk át a szót neki: „Sínadrág??? Ötvenes számon felüli méretre??? - csodálkozott rám Miskolcon az illetékes kereskedelem. 46-os méretig még csak akad, de akiknek nagyobb a ... mondjuk méretük, azok mondjanak le a téli sportokról. Bocsánat, a legforgalmasabb boltban három 50-es méretű sínadrágot is készleteznek. Más nincs, mert nem szállít az ipar. Úgy látszik, ők még nem tudják, hogy pantallóban nem lehet. Még szerencse, hogy a síléc kapható, és szánkó is volt egy darabig. Sínadrág hiányában majd kipróbálom hófehér jégerben. Talán ezzel sikerül egyszer nekem is új divatot csinálni”.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában