Fórum

2023.12.01. 20:30

A konzultáció a középpontban

Tizenegy kérdés szerepel a Nemzeti Konzultációban, mely több kérdéskört érint.

Csöbör Katalin, dr. Koncz Zsófia és dr. Kiss János a doorstep sajtótájékoztatón

Fotó: Bujdos Tibor

"Védjük meg a szuverenitásunkat " címmel tartott országjáró fórumot dr. Koncz Zsófia energiaügyi miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő pénteken a borsodi vármegyeszékhelyen a Tiszáninneni Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában.  

Számos kérdés 

Az eseményt megelőző doorstep sajtótájékoztatón a miniszterhelyettes elmondta: ha Miskolcra jövök, akkor hazajövök, ezért nagyon örültem annak, hogy ma együtt tudjuk ezeket a fontos kérdéseket, témákat átbeszélni. Nem első alkalommal indított a magyar kormány ilyen nemzeti konzultációt, hiszen mi nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a magyar emberek véleményét kikérjük egy-egy fontos ügyben. Brüsszellel vannak vitáink, és bizony ilyenkor fontos az, hogy egy megfelelő felhatalmazást kapjunk. Tizenegy kérdés szerepel a Nemzeti Konzultációban, mely több kérdéskört érint. Vannak a gazdasági jellegű kérdések, mint a rezsi támogatások vagy a kamatstop, extraprofitadó ügye, amit újból támad Brüsszel. Ezek mind olyan fontos kérdések, amelyekben várjuk a magyar emberek visszajelzését, hogy milyen irányba haladjunk, de vannak a háborúval, migrációval, terrorizmussal kapcsolatban  is kérdések. Nagyon fontos, hogy a gyermekek, a családok védelmével, illetve a külföldi befolyással kapcsolatban is szeretnénk megtudni, hogy mit gondolnak.  Az Energiaügyi Minisztérium részéről annyit kiemelhetek, hogy az energia szuverenitás kérdése is nagyon fontos, ezért küzdünk, ezért dolgozunk – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

A tájékoztatón Csöbör Katalin és dr. Kiss János országgyűlési képviselők a szuverenitásvédelmi csomag jelentőségét emelték ki hozzászólásaikban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában