Konferencia

2023.11.06. 14:51

Partnerségek a szociális munkában

Partnerségek a szociális munkában – a 4IM innovatív eszközei címen szervezett konferenciát a projekt szakmai stábja, illetve a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény hétfőn a City Hotelben.

A konferencián

Fotó: Póczos Nikolett

A 4IM című projekt célja olyan új eszközök bevezetése a szociális munkába, amelyek integrált szociális fejlesztést tesznek lehetővé. A szociális munka hetére tervezett szakmai konferencia célja fejlesztéseik szélesebb körű bemutatása. A szociális ágazat összes érintettjét megcélzó tanácskozás programja ennek megfelelően úgy állt össze, hogy a szféra egyéb innovatív módszerei is bemutatkozási lehetőséget kaptak.
A rendezvényt Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere, illetve Gúr Péter, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója nyitotta meg.
Az alpolgármester elmondta, hogy a projekt több mint másfél éve zajlik már, a végéhez közeledik, és elsődleges célja, a foglalkoztatás növelése a különböző szociális ágazatba tartozó intézmények segítségével. Varga Andrea szerint ezt egy rendkívül komplex és összetett feladat. Példaként említette, hogy a városban vannak olyan munkaképes korú lakosok, akik valamilyen oknál fogva nem jutnak a munkaerőpiacra. Olyan segítségre van szükségük, amivel a munkakeresés útján tovább tudnak haladni - mondta. A szociális intézményrendszerben nem volt eddig ilyen típusú szolgáltatás. A Foglalkoztatási Paktum lezártát követően a szociális munkások eszköztárát bővítették, a foglalkoztatásban járatos szakembereket, foglalkoztatási tanácsadókat vontak be a munkába. Majd arról is beszélt, hogy Miskolcon létrejött a Társadalmai Innovációs Tanács, amely egy olyan szakértői csoport, akik a különböző területeken tapasztalt szakmai kérdéseket vizsgálják úgy, hogy az használható legyen a város egésze számára. Azt is górcső alá veszi, hogy hogyan lehet kiterjeszteni és javítani a szociális szolgáltatások minőségét városi szinten, a szociális szakemberek munkája eredményességének növelése mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában