Előadás

2023.11.29. 21:16

Növekvő szerepben a közösségi média

A médiafogyasztási szokásokról tartott előadást Bohár Dániel és Hollósy András, ahol a közösségi média szerepét elemezték.

Hollósy András és Bohár Dániel előadásán az érdeklődőket Kiss János országgyűlési képviselő köszöntötte

Fotó: Ujlaki Attila

„Háború a közösségi médiában” címmel tartott előadást szerdán Miskolcon a Tudomány és Technika Házában Hollósy András, a miskolci Fidesz-KDNP frakciók szóvivője és Bohár Dániel riporter. Az érdeklődőket Kiss János országgyűlési képviselő köszöntötte, aki azt hangsúlyozta, hogy ebben a háborús időszakban az igazságért ki kell állni. Hollósy András arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány óta megváltoztak a médiafogyasztási szokások. „Látható az a tendencia, hogy a klasszikus sajtótermékek mellett egyre nagyobb a hangsúly a közösségi médiában zajló kommunikációnak” – hangsúlyozta. Bohár Dániel arról beszélt, hogy ameddig a 2019-es önkormányzati választásoknál a választópolgárok merőben a klasszikus sajtótermékekből tájékozódtak, egyre nagyobb teret hódít a különböző internetes platformokon való tájékozódás. „Egyre jobban érezhető, hogy az emberek különböző videómegosztó oldalakról gyűjtenek információt” – mutatott rá. A résztvevők beszéltek még többek között a "social media" világpolitikai jelentőségéről, a Facebook, TikTok, Youtube, Instagram Magyarországon betöltött szerepéről a közösségekben és a politikában egyaránt. Részletesen beszéltek a közösségi média szerepéről a 2024-es önkormányzati választás eredményeinek alakulásában. Az est támogatója a Salkaházi Sára Miskolc Program Alapítvány volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában