Hagyomány

2023.11.07. 19:00

Márton-napi vigasság lesz Felsőzsolcán

A libaságok – libazsíros kenyér, libatepertő – sem hiányozhatnak a vigasságról.

Boon.hu

Ez nem a libák ideje...

Forrás: Shutterstock

Fotó: Serhii Moiseiev

Játékokkal, kézműves foglalkozással fogadják a látogatókat a Bárczay-kastélyban november 10-én, pénteken, a kapunyitás 16:30-kor lesz.  18 órától a Hősök terére hívják a közönséget, ahol a Zsolca Táncegyüttes és a Lakodáré zenekar megmutatja, hogy milyen lehetett egy igazi táncmulatság abban az időben, amikor az emberek az ünnepeket, a jeles napokat tánccal pecsételték meg, bálokat, mulatságokat tartva.

18:30-kor a Bárczay-kastélytól a Hősök terére induló lámpás felvonuláson vehet részt a nagyérdemű, így csatlakozva a téren zajló vigassághoz. „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”, mondja a rigmus. Éppen ezért Felsőzsolca önkormányzata jóvoltából a libaságok – libazsíros kenyér, libatepertő – sem hiányozhatnak a vigasságról, melynek látogatói „Márton poharával” is koccinthatnak, a poharakba természetesen már az idei esztendő újborait töltik. A kisebbek pedig teát kóstolhatnak ezen a napon. A gyermekprogram regisztrációhoz kötött. Regisztráció és további információ a közösségi ház elérhetőségein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában