Szakmai vendégségben itthon

2023.11.28. 10:00

Különleges miskolci helyszínen volt a találkozó

Miskolc - A Magyar Ortodox Egyházi Múzeum és a Szentháromság ortodox templom volt a Vendégségben itthon sorozat állomása.

Talán Miskolc legszebb látnivalója

Forrás: miskolc.hu

A város turisztikai szereplői, szolgáltatói számára rendszeresen szervez szakmai programokat, találkozókat a MIDMAR Kft. A „Vendégségben itthon” című sorozatuk idei utolsó állomása a város egyik legértékesebb szakrális látnivalója volt, amely sokszor érdemtelenül kimarad a turisták miskolci programjából. Pedig a Magyar Ortodox Egyházi Múzeum és a Szentháromság ortodox templom a vallási és a kulturális turizmus iránt érdeklődők számára egyaránt különleges helyszín. 

A látogatás elején Dr. Bokányi Ljudmilla, a múzeumot fenntartó alapítvány igazgatója köszöntötte a résztvevő turisztikai szakembereket, akiknek aztán lehetőségük volt arra, hogy tárlatvezetésen alaposan megismerhessék az egyházi gyűjteményt, majd a templomban megcsodálják Közép-Európa legnagyobb ikonosztázát, és érdekes információkat tudjanak meg róla, valamint az itteni ortodox közösség történetéről. A templombemutató végén szó esett a jövőben fejlesztési tervekről, a turisták számára fontos praktikus tudnivalókról is. A program résztvevői közt kulturális és múzeumi szakemberek, szállásadók és a szervezők, a Tourinform Miskolc munkatársai is ott voltak.

A szervező MIDMAR Kft. 2024-ben is folytatja a „Vendégségben itthon” szakmai tanulmányútjait, ahol olyan helyszíneket, látnivalókat mutatnak be, amelyek újak vagy kevéssé ismertek a város sokszínű turisztikai kínálatában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában