Figyelem!

2023.11.27. 17:30

Újabb lezárás lesz keddtől a Dayka-átkötésnél

Miskolc - Ismét változik az ideiglenes forgalmi rend a Dayka-átkötés kivitelezési munkái miatt.

Szaniszló Bálint

Nagy még a felfodulás a Dayka-átkötés környékén

Fotó: Bujdos Tibor

November 28-án, kedden a Dayka-átkötés projekt kivitelezője aszfaltozási munkát végez a Dayka Gábor és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében lévő csomópontban. A munkálatok időtartama alatt, várhatóan 9 és 14 óra között a gépjárművek egyáltalán nem hajthatnak be csomópontba. 

A csomópont lezárás idején Diósgyőr irányából gépjárművel a Meggyesalja utcán keresztül lehet majd közvetlenül elérni a Kálvin utcát, a Petőfi utcáról pedig nyugat-keleti irányban a Malomszög utca és a Hunyadi utca felé, illetve a Teleki utca és a Meggyesalja utca felé terelik a forgalmat. 

A belváros felől a Kálvin utcáról az erre az időre a forgalom előtt ideiglenesen megnyitott Rácz György utca - Bartók Béla tér útvnalon keresztül lehet megközelíteni a Hunyadi János, illetve a Dayka Gábor utcákat.

Sok évre visszanyúlóan

Mint a Boon.hu részletesen végigkísérte, a Dayka-átkötés terve évekkel ezelőttre nyúlik vissza, és szorosan összefügg a mindenkori önkormányzatok azon törekvésével, hogy a Szent István tér kiterjesztésével az Avas felé egy igazi főteret lehessen kialakítani. Ehhez azonban az átmenő gépjárműforgalmat el kell terelni valamerre, hogy a terület tehermentesüljön.  

Erre találták ki a Dayka-átkötést, azaz a belvárost Diósgyőr felől lezáró, az északi tehermentesítő útból kiinduló Dayka Gábor utca meghosszabbítását egészen a Meggyesalja utcáig. A tervezők szerint ez arra lesz jó, hogy a forgalmat, még mielőtt beérne a közvetlen belvárosba, áttereljék a városrész északi oldalára. Ezzel valósulna meg a tehermentesítés.  

A Dayka-átkötés megépítése egy 1,8 milliárd forintos projekt keretében kezdődhetett el tavaly tavasszal. Épületek egész sorát kellett lebontani, hiszen a Dayka Gábor utca folytatásának útjában tucatnyi építmény - lakóház, közintézmény, irodaház - volt.  

Korábban megkérdeztük a miskolci önkormányzat sajtó osztályától, hogy mikorra készül el a Dayka-átkötés, és mikor áll helyre a közlekedés rendje ezen a területen? Akkor azt tudtuk meg, hogy a beruházás várható befejezése 2023. november 30-a. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában