Gyászhír

2023.11.28. 20:28

Gyászol a miskolci tűzoltóság

Elhunyt kollégájukat gyászolja a vármegyeszékhely tűzoltósága.

Boon.hu

Mély fájdalommal tudatja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, hogy Bendik Lajos nyugállományú tűzoltó zászlós, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egykori beosztott tűzoltója 2023. november 22-én, életének 65. évében váratlanul elhunyt.

Bendik Lajos 1987. szeptember 01-jén kezdte tűzoltói pályafutását beosztott tűzoltó beosztásban, tűzoltó őrvezetőként.

Bendik Lajos
Forrás: baz.katasztrofavedelem.hu

Szolgálati elöljárói úgy jellemezték, hogy oszlopos tagja volt az I-es szernek. Megbízható, fegyelmezett, kiváló szakmai tudással rendelkező, a káreseteknél aktívan dolgozó, lelkiismeretes tűzoltóként ismerték. A kollégáival rendkívül jó kapcsolatban állt, a feletteseivel szemben tisztelettudóan viselkedett.

A tűzoltó pálya iránti hivatástudatát munkája során többször bizonyította. Szaktudását, szorgalmát, kiemelkedő tűzoltói munkavégzését elöljárói számos alkalommal elismerték, nyolc alkalommal dicséret és pénzjutalomban részesült, valamint 1996. május 1-én, az avar és erdőtüzeknél kifejtett bátor, szakszerű tevékenységének elismeréseként soron kívül előléptették tűzoltó zászlós rendfokozatba.

2001. július 01-jétől került szolgálati nyugállományba. 14 évig volt a Miskolci Tűzoltó-parancsnokság elismert tűzoltója.

Elhunyt kollégájuk emlékét kegyelettel megőrizik.

Végső búcsúztatására  2023. december 04-én, 11.00 órától kerül sor, a Sajóbábonyi református temetőben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában