Elmosta az eső

2023.11.05. 18:21

Csak lézengtek a vásárlók a miskolci Régiségvásáron (fotók)

Szűnni nem akaró eső zúdult Miskolcra és a régiségvásárra is.

Répássy Olívia

Fotó: Ádám János

Az időjárás nem tett jót a novemberi vásárnak. A főutcán kevesen jelentek meg, fura látvány volt a megszokott hömpölygő tömeghez képest. Egy férfi egy régi bárddal közlekedett, de kérdéseinkre nem tudott válaszolni, mert szlovákul vagy németül beszélt. Egy másik férfi minden alkalommal kijön a régiségvásárral, de most nem találja azt az árust, akinél egy áhított szablyát látott legutóbb. A régiségek közül az esőállót természetesen ki lehetett tenni a standra mindenféle fedés nélkül, de így is befolyt a víz mindenhova. Az árusok is azt mondták, nyilván az eső miatt lesz rossz a mai bevétel, holott ez egy elég jó vásár szokott lenni.

Kézművesek és termelők is árulnak

Popovics István Hajdúnánásról jár ide, majdnem minden hónapban itt van. "Mézet árulunk a feleségemmel és a mézhez tartozó portékákat, például virágport. Januárban például nem szoktunk jönni, meg ha munka van, akkor hagyjuk ki, de azért csak visszajárunk tizenkét éve, mint ahogyan a vásárlóink is vissza-visszajönnek havonta hozzánk, hogy beszerezzék az immunerősítő édességet."

Pacsuta Miklósné maga gyártja ékszereit, van közöttük mágneses karkötő, de olyan is, ami csak küllemében hasonlít a mágnesre. "Reggel, mikor kinéztem az ablakon, még bíztam benne, hogy nem fog esni. Görömbölyről jöttem, de nemcsak ide járok vásárra, hanem Gyöngyösre, Debrecenbe vagy a tokaji elágazásnál is szoktak szervezni piacot. A miskolciak nagyon jók szoktak lenni, még szlovákok is válogatnak ékszereket nálam, úgyhogy a karácsonyi vásárra is jövök majd."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában