Övé lett a cím

2023.11.29. 16:00

Vármegyénk Kicsi Nagykövete lett

Borsod-Abaúj-Zemplén – Kétezer tanulóból választották ki a hernádnémeti Zarát.

Zsuga Zara Ildikóés Domahidi Bence

A Hernádnémeti Református Iskolából Zsuga Zara Ildikó 6.b és Domahidi Bence 5.b osztályos tanulók indultak a Magyarország KicsiNagykövete címért, melynek vármegyei döntője a napokban zárult le. 2000 tanulóból a 30 legjobb közé mindketten bejutottak és Zsuga Zara Ildikó lett 2023-ban Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Kicsi Nagykövete, így az országos döntőben is ő képviseli vármegyénket, adta hírül az iskola közösségi oldalán.

A Magyarság KicsiNagykövete kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra.

A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített kihívásunk remek lehetőség arra, hogy a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok megmérettessék tudásukat, miközben jól szórakoznak és minőségi időt töltenek el családjukkal.

A kreatív feladatok megoldása mellett a résztvevők felfedezhetik, jobban megismerhetik lakóhelyüket. A résztvevők először saját megyéjükben versenyeznek, majd minden vármegye 4 legjobbja az országos döntőbe jutva indul a magyarság KicsiNagykövete címért, valamint a magyarság agrár, kultur- és sport attaséja címekért.

A döntőbe jutott résztvevők nemcsak felejthetetlen élményeket, új barátokat és elismerést, hanem értékes nyereményeket is bezsebelhetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában