Elkezdődött

2023.11.24. 12:30

Advent az edelényi kastélyban: ünnepi programkavalkád

Ünnepi ruhába öltözött az Edelényi Kastélysziget. Az adventi időszakra készülve idén a kastély több programmal és karácsonyi külsővel várja az érdeklődőket.

Boon.hu

Edelényi jégen a Miskolci Jégvirágok

Fotó: Borsod-Abaúj-emplén Vármegyei Önkormányzat

A keresztény világ legszebb ünnepére készül az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye barokk éke, az ország hetedik legnagyobb kastélya csütörtök délután óta egészen más arcát mutatja látogatóinak. 

Bánné dr. Gál Boglárka nyitotta meg a programsorozatot Fotó: Borsod-Abaúj-emplén Vármegyei Önkormányzat

A várakozás idejének programsorozata az Advent a kastélyban címet kapta, a programok között pedig minden korosztály megtalálhatja kedvencét. Az eseményen Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta: – A vármegyei közgyűlés elnökeként sok település életét láthatom, benne számtalan kisebb és nagyobb közösséget. Habár napi szinten nem vagyok mindenhol jelen, a munka során gondolataimban, szívemben a vármegye összes közössége ott él, jelen van. Így van ez ma is, amikor megkezdjük mi is az Advent a kastélyban programsorozatunkat.

ifjú jegesmedvék Fotó: Borsod-Abaúj-emplén Vármegyei Önkormányzat

Jégpálya – barokk háttérrel 

Az edelényi kastély kertjében valódi jéggel borított korcsolyapályát is átadott a vármegyei önkormányzat elnöke, amelyet a Miskolci „Jégvirág” Korcsolya Klub növendékei és a DVTK Jegesmedvék U8-as csapata avatott fel, majd a közönség is pályára léphetett. 

Fényfestés Fotó: Borsod-Abaúj-emplén Vármegyei Önkormányzat

A korcsolyapálya a nagyközönség számára 2023. december 15-éig délutánonként ingyenesen, majd január végéig fizetős pályaként használható. 

Az adventi időszakban délelőtt viszont a vármegyei iskolás gyerekeké a pálya, ugyanis hétköznap délelőtt korisuli működik. 

Az ünnepélyes megnyitó a kastélyépület adventi fényfestésével zárult. Ezzel az edelényi barokk kastély ünnepi ruhát öltött, amely késő délutánonként egészen karácsonyig látható.

Programok az adventi időszakban 

2023. november 24-től december 15-éig: ingyenes közönségkorcsolya az edelényi kastélyszigeten, a kastély előtti téren. Kedd-péntek: 15:00 – 19:00 óra, szombat: 10:00 – 19:00 óra között. december 3-án, 10-én (vasárnap): 10:00 – 14:00 óra között. A korcsolyapálya, ahogy az Edelényi Kastélysziget is hétfőn zárva. A korcsolyapálya az ingyenes időszakot követően is várja a látogatókat egészen 2024. január végéig.

2023. november 25., szombat: Tematikus családi nap a Magyar Nemzeti Múzeum közreműködésével. Középpontban a kerékpározás és egészségmegőrzés. 

2023. december 9., szombat: Tematikus családi nap a Magyar Nemzeti Múzeum közreműködésével. Középpontban az advent. 

2023. december 9., szombat: versmondó verseny iskolásoknak – a Magyar Nemzeti Múzeum szervezésében. 

2023. december 2-6.: Mikulás az edelényi kastélyban – mese és játék egy órában. Jelentkezni ezen a regisztrációs linken lehet.  

2023. december 3.: Mikulásfutás az Edelényi Futók Egyesületének szervezésével 

2023. december 3., 10., 17., 22.: Adventi gyertyagyújtás az edelényi kastély udvarán elhelyezett koszorún. 

A Magyar Nemzeti Múzeum Örökségünk nyomában című kiállításegyüttese az adventi időszakban is megtekinthető. 

Az adventi időszakban az edelényi kastély és kiállításai továbbra is látogathatók. 

Az egyes programokról részletesen az Edelényi Kastélysziget honlapján, valamint Facebook oldalán olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában