Beruházás

2023.10.28. 12:12

Ünnepélyesen átadták Halmajon a megújult iskola épületét

Gyopáros Alpár kormánybiztos jelenlétében vágták át a szalagot.

Takács János iskolaigazgató, Szabó Árpád, tankerületi igazgató, Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyûlési képviselõje, Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelõs kormánybiztos és Tóth József polgármester (b-j)

Fotó: Vajda János

Az elmúlt három évben összesen tíz önkormányzati projekt valósult meg Halmajon a Magyar Falu Programban 130 millió forint támogatással, emellett a tankerület koordinálásával az általános iskola belső felújítását is sikerült befejezni. A Halmaji Általános Iskoláért Alapítvány sikeres pályázatával sporteszközök beszerzését és hagyományőrző programok lebonyolítását sikerült megvalósítani. A református egyházközség pedig 8,5 millió forintot nyert el közösségi tér felújítására.

„A kormány 2019 óta több mint ezermilliárd forint értékben fejlesztette a magyarországi kistelepüléseket”– hangsúlyozta Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Halmajon, a településen megvalósult fejlesztések átadási ünnepségén.

A kormánybiztos kiemelte, hogy szükség van a vidék és a falvak megerősítésére és fejlesztésére, valamint az ott élő emberek életminőségének javítására, növelve ezáltal a falvak népességmegtartó erejét. „A kormány addig folytatja a programot, amíg fel nem újítanak minden intézményt”- hangsúlyozta.

Dr. Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy a Magyar Falu Program pályázatai mellett Halmajon az elmúlt években új bölcsőde, kerékpár-hálózat, csapadékvízelvezető-rendszer épült, és megújult az óvoda épülete is. A napokban ünnepélyes átadása lesz az M30-as termelői piacnak. „Ezek a fejlesztések, különösen az M30-as autópálya megépítése az egész Hernád-mentét kinyitotta a világ előtt.”

Tóth József, Halmaj polgármestere ismertette a Magyar Falu Program keretében megvalósított fejlesztéseket. Utakat újítottak fel, játszótereket alakítottak ki, szolgálati lakást újítottak fel, nagy értékű orvosi eszközöket, kommunális gépeket vásároltak és telkeket közművesítettek. Tóth József polgármester megköszönte a kormány, Gyopáros Alpár kormánybiztos és a térség országgyűlési képviselőjének a támogatását, hozzátéve azt, hogy a településen működő intézmények dolgozóinak a lelkiismeretes munkája nélkül mindez nem valósult volna meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában