Sulirajt

2023.09.01. 10:22

Elkezdődött az iskola – nőtt a forgalom Miskolcon

Szeptember elsején, pénteken a legtöbb oktatási intézményben elkezdődött a tanítás – legalábbis meg kellett jelenni a diákoknak. Megnéztük, Miskolcon okozott-e fennakadást a gépjármű-forgalomban az, hogy már nemcsak dolgozni, hanem a gyereket iskolába vinni is elindultak autóval.

Soós Péter

Reggeli forgalom Miskolcon szeptember 1-jén

Fotó: Soós Péter

Elsőként az Újgyőri főtér környékére látogattunk el. A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda előtti, korábban egyirányúsított utcában tanévkezdéskor is jelentős volt a forgalom, ám a szülők már megszokták a forgalmi rendet, így ilyen-olyan megoldással könnyen útjukra engedték gyermeküket. Csupán az elsős kicsik szülei parkoltak le rövidebb időre, hogy megvigasztalják könnyező csemetéiket.

A főtéri végállomáson lévő jelzőlámpás kereszteződésnél szokásosnak mondott forgalom volt tapasztalható péntek reggel, sokan igyekeztek vagy az Andrássy út, vagy a Kiss Ernő felé megközelíteni a belvárost. Utóbbi esetében jelentős volt a gépjármű-forgalom, de fennakadással nem találkoztunk. Ugyanezt láttuk már a Győri kapuban, a Zoltán utcánál meg-megállva. Meglepő módon a Vologdán is minden a legnagyobb rendben ment, még a szirénázó mentőautó is könnyen megtalálta útját a megyei kórház felé haladva. 

Dayka-átkötés

Neuralgikus pont manapság az épülő Dayka-átkötés környékének forgalma, de már az itteni forgalmi rendhez is hozzászoktak annyira az autósok, hogy rutinból lehozzák a leszűkült útszakaszt.

Az általános tapasztalat az, hogy a kisebb mellékutcákban utcákban lehetett torlódásokat tapasztalni, a főbb utakon viszont rendben haladt a forgalom a 2023/24-es tanév első napján. Balesetről, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában