Átadták

2023.09.11. 13:00

Falubuszt kapott Háromhuta

Két sikeres pályázat révén tovább gyarapszik a zempléni település.

Bódisz Attila

A járművet dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő adta át Verbovszki Károly polgármesternek

Fotó: BSZA

Új falubuszt kapott Háromhuta, amelyre a Magyar Falu program keretében pályázott a zempléni település. A járművet dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő adta át Verbovszki Károly polgármesternek. A településvezető lapunknak elmondta: a falugondnoki jármű nagyon hasznos a három településrészből részből álló, körülbelül száz lelkes falu lakói számára. Azzal szállítják az időseket szakorvosi rendelésekre, szerzik be számukra a gyógyszereket, kulturális és egyházi alkalmakra tudnak így eljutni, de más szociális tevékenységre is jól tudják alkalmazni. A gyerekeket ugyancsak a falubusszal viszik iskolába – foglalta össze a polgármester. Az előző kisbuszt is nagyon jól kihasználták – emelte ki. 

Verbovszki Károly mindezeken túl beszélt arról is, hogy egy úgynevezett TOP-os pályázatnak köszönhetően a településen átfutó patakmedret is sikerült rendbe tenniük. Éppen az erdei iskola mögött történtek az építési munkálatok, ugyanis a vízfolyás már megbontotta a talajt, így a környékbeli közintézményeket, lakóházakat és a főutcát is veszélyeztette. A beruházás eredményeként a veszély elhárult, a probléma megoldódott – közölte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában