Legyenek óvatosak!

2023.09.12. 16:00

Csalókra figyelmeztetnek Hernádnémetiben

Közművek ellenőrzésére hivatkozva próbáltak meg ingatlanokba bejutni ismeretlenek Hernádnémeti területén az elmúlt napokban.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Lehetséges csalásra, bűnelkövetési szándékra hívták fel a figyelmet a Hernádnémetiben. Az önkormányzat már két napja felhívta a lakosság figyelmét, hogy Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzata nem kért és nem is adott engedélyt közműellenőrzésre. Kérték figyeljenek egymásra, vigyázzanak értékeikre!

Most a Hernádnémeti Polgárőr Egyesület is figyelmeztetést adott ki! Mint írják:

Információink alapján különböző indokokkal, több portára próbáltak idegen személyek bejutni településünkön. Az indokok között szerepel a közművek ellenőrzése, állapotfelmérések stb. A közműszolgáltatók munkatársai soha nem jelennek meg váratlan módon, a munkák elvégzése előtt hivatalos értesítéseket küldenek. Az önkormányzat megbízásából és a lakosságot érintő munkákkal megbízott vállalkozások sem érkeznek értesítés nélkül. Az értesítés nélkül érkező, esetleg önkormányzatra hivatkozó, közműveket ellenőrizni kívánó idegen személyek szándékait kezeljük feltétellel, a gépkocsik rendszámait írjuk fel, nyugodtan kérjünk céges igazolványt, vagy a munka elvégzéséről szóló megbízási szerződést/megállapodást. Az ilyen jellegű óvatosság, a csalási szándékkal érkező személyeket nagy százalékban elriasztja. Vigyázzunk egymásra és értékeinkre!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában