Siker

2023.08.23. 18:06

Tableteket kapnak vármegyénk polgárőrei

Az első számítástechnikai eszközöket már át is adták helyi polgárőrszervezetek vezetőinek.

Boon.hu

Tabletet kaptak a polgárőrök

Fotó: Ádám János

Átadták az első tableteket Miskolcon a vármegyénkben tevékenykedő polgárőr szervezetek vezetőinek, járási koordinátoroknak. Az ünnepélyes aktusra a vármegyei polgárőr irodában került sor, ahol Csóra György vármegyei elnök adta át azokat. 

Még április elején jelentette be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó, hogy a népszámlálási biztosok által már nem használt 34 ezer táblagépből 22 ezer jut a közoktatási intézményeknek, a fennmaradó eszközök pedig az egyéb, kiemelt szektorokban tevékenykedő civil és érdekvédelmi szervezetekhez kerülnek. Ilyenek – egyebek között – a polgárőr szervezetek is. Nyitrai Zsolt és a KSH elnöke, Dr. Kincses Áron július végén adta át jelképesen a kétezer darab szinte teljesen új tabletet Dr. Túrós Andrásnak, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének.

Azóta a táblagépek a KSH raktárából eljutottak az OPSZ Központjába, onnan pedig a napokban a vármegyékhez, ahol az OPSZ elnökének reményei szerint, megkönnyítik majd a vezetők adminisztrációs munkáját. Könnyebben tudják majd rögzíteni az eseményeket, jogsértéseket akár fotóval is, de alkalmasak a tabletek a szolgálatszervezésre, jelentések írására, nyilvántartások vezetésére és persze az online kommunikációra is. 

Mint Csóra György elmondta a kétezer eszköz elosztásánál a vármegyék méretét, teljesítményét vették figyelembe, így vármegyénkbe 210 kerülhet. A polgárőrség bebizonyította, hogy nem lehet a szervezet nélkül közbiztonságról beszélni ma Magyarországon, ha pedig vészhelyzetek, rendkívüli helyzetek állnak elő, mint a pandémia volt, vagy most a háborús helyzet, akkor nagyon sokat segítenek a tagjaik. Ehhez a munkához szükség van a megfelelő háttérre, eszközökre is, mint amilyen a most kapott tabletek, amelyek megkönnyítik a munkát és az információáramlást, tette hozzá az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában