A második legtöbb

2023.08.29. 16:00

Pótfelvételiben is népszerű a Miskolci Egyetem

Közel négyszeresére nőtt a 2023. évi pótfelvételi eljárásban felvett hallgatók száma az universitason.

Boon.hu

Miskolci Egyetem

A nagyon sikeres 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárást követően a pótfelvételi eljárás során is kiemelkedően népszerű volt a jelentkezők körében a Miskolci Egyetem: 1012 fő jelentkezett az intézménybe a tavalyi 296 főhöz képest, ami több mint háromszoros növekedést jelent. A felvettek száma ennél is nagyobb arányban, közel a négyszeresére nőtt, ami a tavalyi 207 főhöz képest idén 785 főt jelent. Közülük 440 fő magyar állami ösztöndíjas képzésben kezdheti meg tanulmányait, míg 345 fő önköltséges képzésben.

A pótfelvételi eljárásban felvett magyar állami ösztöndíjas hallgatók számában ezzel a Miskolci Egyetem országosan a második legtöbb finanszírozott hallgatót vette fel. Az Állam- és Jogtudományi Karon kétszeresére, az Anyag- és Vegyészmérnöki Karon kilencszeresére, az Egészségtudományi Karon nyolcszorosára, a Gépészmérnöki és Informatikai Karon közel ötszörösére, a Gazdaságtudományi Karon több mint négyszeresére, a Műszaki Föld- és Környezettudomány Karon több mint kétszeresére nőtt a felvettek száma.

Az egészségtudományok voltak a legnépszerűbbek

A legtöbb pótfelvételis hallgató az Egészségtudományi Karra (267 fő), a Gépészmérnöki és Informatikai Karra (161 fő) és a Gazdaságtudományi Karra (125 fő) érkezett. Pótfelvételiben a legtöbb hallgatót az ápolás és betegellátás (ápoló) ALA szakra (57 fő), az ápolás és betegellátás (gyógytornász) ANA szakra (35 fő), az orvosi diagnosztika analitikus ALA szakra (27 fő) és a Sátoraljaújhelyen indított ápolás és betegellátás (ápoló) ALA szakra (24 fő) jutott be a Miskolci Egyetemen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában