Nem medve volt

2023.08.16. 15:07

Városban kószáló vaddisznókra hívta fel a figyelmet egy miskolci lakos

A Miskolci Egyetem környékén az autóúton látták az állatokat.

Egyre gyakrabban látogatnak be a lakott területekre

Fotó: MW

Az Új Miskolcon láttam Facebook-csoportban tette közzé néhány órája egy felhasználó, hogy vaddisznók szaladgálnak az úton a Miskolci Egyetem felé menet. Tehát mindenki óvatosan közlekedjen! A bejegyzéshez fotót nem posztoltak, de alatta a hozzászólók üdvözölték, hogy legalább nem medvéről van szó. Az információt egyébként a rendőrség nem tudta megerősíteni. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának szóvivője, Mag Dóra elmondása szerint nem kaptak bejelentést az állatokról.

Érdemes bejelenteni

Korábban hasonló esetben, azt javasolta olvasóinknak Molnár Attila, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark volt igazgatója, hogy ha lakott területen kívül szeretnék tudni a vaddisznókat, akkor a vadászati hatóságon kell bejelentést tenni, ami a vármegyei kormányhivatalban működik. Amennyiben pedig az állatok támadékonyak, a 112-es segélyhívó számot tárcsázzuk!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában