Gyérítés

2023.08.19. 15:30

Megszabadítják a szúnyogoktól Sajókazát

A földi szúnyoggyérítés során kijuttatott készítmény csak az érzékenyebb rovarokra veszélyes.

Boon.hu

Fotó: Csapó Balázs

Sajókaza község önkormányzata értesíti a helyi lakosságot, hogy 2023. augusztus 24-én, csütörtökön, napnyugta után földi szúnyoggyérítést végeznek a településen. A kijelölt pótnapok: augusztus 25-26-án pénteken és szombaton lesznek ugyanebben az időpontban. A kijuttatott csekély mennyiségű, 0,6 hektár szúnyogirtó - Deltasect Plus készítmény változatai - melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes, csak az érzékenyebb rovarokra, hatóanyaga néhány órán belül lebomlik. 

A kezelés napjára javasolt a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában ajánlott az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt fontos megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket – adta hírül közösségi oldalán Sajókaza önkormányzata.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában