Összmagyar Egyetemista Tábor Sátoraljaújhelyen

2023.08.14. 15:00

Kövér László: a magyar politika célja, hogy biztosítsa a nemzet fennmaradását

Összmagyar Egyetemista Tábor elnevezéssel egyetemistákat fogadott a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi tábora – 18 országból 300 magyar fiatal érkezett vasárnap este Sátoraljaújhelyre.

Kövér László, az Országgyûlés elnöke

Fotó: Vajda jános

A magyar politika célja és értelme, hogy a magyar nemzet fennmaradását és életminőségének javulását biztosítsa - mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborában tartott előadásában Sátoraljaújhelyen. Kövér László kifejtette: visszagondolva a magyar történelem több száz éves hagyományaira, nem nehéz belátni, hogy a cél mindig ez volt. Szent István idejétől kezdve a török megszálláson át egészen napjainkig minden "jóravaló és jobb" politikai nemzedék célja a megmaradás volt - tette hozzá. Ilyen történelmi távlatban nincs kisebb és nem lehet nagyobb ambíciója egy nemzeti elkötelezettségű kormánynak Magyarországon, minthogy a nemzet fennmaradását biztosítsa. Különösen egy olyan, most kibontakozó világban, amelytől még a háborúk sem idegenek - hangsúlyozta a házelnök.

Összmagyar Egyetemista Tábor elnevezéssel egyetemistákat fogadott a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi tábora – 18 országból 300 magyar fiatal érkezett vasárnap este Sátoraljaújhelyre. Hétfőn az Országgyűlés elnökén kívül vendég volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Fritsch László, az MVM CEEnergy Zrt. vezérigazgatója, valamint Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Körének elnöke.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában