Fejlesztés

2023.08.08. 11:00

Korszerűsítik az ÓVI épületét

Jobb munkakörülményeket és energiahatékony napi működést várnak az ózdi fejlesztéstől.

Marosréti Ervin

Az ÓVI épületénél már zajlik a külső szigetelés

Fotó: Marosréti Ervin

Megkezdődött a kivitelezés a Zrínyi úton, ahol az ÓVI épületét modernizálják. Időszerű volt a felújítás, hiszen az irodaház és a műhely hosszú évtizedek óta kiszolgálja a mindenkori városüzemeltető cég munkatársait. Az önkormányzat által elnyert pályázatnak köszönhetően valósulhat meg a munka, amely gyakorlatilag minden olyan feladatot magába foglal, amely segíti a korszerűsítést és az energiahatékonyságot.

Négy évtizede

– Minden szempontból hasznos az a munka, amely ezekben a hónapokban nálunk zajlik – árulta el Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója. – Gyakorlatilag teljes mértékben megújul az irodaépületünk, valamint a műhelyünk. Időszerű volt, mert ebből a szempontból a kor elhaladt mellettünk. A lakosság számára a leglátványosabb folyamat a külső szigetelés, emellett azonban kicserélik a nyílászárókat, egységes vízelvezető rendszert alakítanak ki. A neonos világítótesteket ledes fényforrások váltják fel, valamint a fűtőtestek is megújulnak. A földszinten pedig kialakítanak egy akadálymentes mosdót is. Egyértelmű, hogy a korszerűbb körülményeknek köszönhetően jobb munkakörülményeket tudunk majd biztosítani a dolgozóinknak.

Az ÓVI épülete tehát a rekonstrukció után a mai kor követelményeinek abszolút megfelel majd, és vélhetően az energiafogyasztás terén is jelentős megtakarítás érthető el. Az önkormányzatnak egyébként is célja, hogy a városi fenntartású ingatlanoknál elvégezzék ezeket a fejlesztéseket.

Jelentős változás

– A TOP+ program keretében elnyert pályázat nem is jöhetett volna jobbkor – tette hozzá Janiczak Dávid, polgármester. – Az energiaárak miatt tavaly több szintet le kellett zárni, és nagyon összezsúfolódtak a kollégák, hogy ki tudjuk fizetni a rezsi számlákat. Az épületek modernizálásától jelentős energiamegtakarítást várunk, ami a számlákban is érezhető lesz. Kívülről pedig ez a negyven éve épült irodaház új, modern köntösben fogja javítani a városképet, ami mindenki megelégedését szolgálhatja a jövőben.

Jól haladnak

A projekt befejezésére egy évet kapott a kivitelező, de a nyári időszakban jó ütemben haladnak, ezért elképzelhető, hogy ettől jóval hamarabb befejezik a munkát. Most úgy tűnik, hogy a fűtési időszak kezdetére komoly előrelépés várható. Molnár Gábor egyébként hozzátette, hogy a felújítás ellenére az ügyfélfogadás rendjén nem kellett változtatni, minden a korábban megszokott ütemben zajlik. A projekt összköltsége meghaladja a 270 millió forintot.

Ózd hírei a boon.hu. oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában