Egy kis felüdülés

2023.08.27. 11:31

Car-Fitness - Kár lenne kihagyni! Gyakorlatok autósoknak

Rövid videót készített a Miskolci Rendőrkapitányság az autósoknak a hosszú vezetés utáni felfrissülés elősegítése és a közlekedési balesetek elkerülése érdekében.

Póczos Nikolett

A hosszú, monoton utazás alatt könnyen elfáradhatunk

Fotó: MW

A nyár utolsó szabad napjait kihasználva még tervezhetünk pár napos utazásokat is a családdal. Az autóval útrakelőknek hasznos tanácsokat ad a többszörös Fitness Európa- és Világbajnok Bodnár Noémi rendőr hadnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársa. Noémi olyan könnyen elvégezhető, de (akár) életmentő gyakorlatokat mutat, amelyek kizökkentenek a monoton vezetésből, a koncentrált figyelemből, és fokozzák a vérkeringést egy-egy hosszú utazás során.

 

A videón pár alapgyakorlatot mutat a rendőr hadnagy, egyszerű, még az autóban is megtalálható vizes flakon (melyek tökéletesen alkalmasak oldalemelések végzésére – hangzik a videón) segítségével. ezekkel megelőzhetőek a közlekedési balesetek, hiszen felfrissülhetünk egy hosszú monoton út során, ahol lankadhat a figyelem. Aa dekoncentráltság is legyőzhető.

A gyakorlatok elvégzéséhez érdemes kiszállni az autóból, és megnyújtani a végtagjainkat is, de a nyak, a váll átmozgatás isa nagyon fontos – hangzik a videón Bodnár Noémi tolmácsolásában.

A videó megtalálható:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában