Ünnepi megemlékezés

2023.08.18. 16:45

Átadták a főispáni elismeréseket Miskolcon

Államalapító Szent István királyunk tiszteletére rendezett megemlékezést a kormányhivatal a Miskolci Nemzeti Színházban, amelyen elismerték a kormányhivatal legkiválóbb dolgozóinak munkáját.

Ujlaki Attila

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal államalapító Szent István királyunk tiszteletére ünnepi megemlékezést rendezett pénteken a Miskolci Nemzeti Színházban, amelyen dr. Alakszai Zoltán főispán elismerte a kormányhivatal legkiválóbb dolgozóinak munkáját, és átadta a főispáni elismeréseket is. Dr. Alakszai Zoltán köszöntötte az ünneplőket, és arról beszélt, hogy ilyenkor augusztus 20-a környékén gyakran emlékezünk Szent István ezer éve megalapított Magyarországára. 

„Messzire nyúló történelem a miénk, nem a semmibe megyünk napjainkban és ezen az úton ezer éve elkísér az akkoriban alapított államiság” – mondta. Hozzátette: hazánknak haladnia kell, történelmi korszakok jönnek- mennek, sokszor egy adott korban nem érezzük azt, hogy haladunk, később jövünk csak rá, hogy az volt a haladás. „A haladás messzire látást igényel, nekünk, magyaroknak Szent István király magasságába kell emelkednünk ehhez” – hangsúlyozta. Elmondta azt is, hogy büszkének kell lennünk az ezeréves keresztény kultúránkra. „Ha esik, ha fúj, ha pandémia van, vagy éppen háború, minden helyzetben a hazánkat kell szolgálni” – húzta alá, majd megköszönte a díjazottak munkáját.

A békére és józan észre van szükség

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő már arról beszélt, hogy az ezeréves államot szilárd módon sikerült elődjeinknek megalapítani. 

„Egy erős európai, keresztény állam vízióját kaptuk elődjeinktől, és nekünk most az a feladatunk, hogy megvédjük ezt” - hangsúlyozta. Rámutatott: a béke és a józan ész hangján kell szólni ebben a háborús időben. „Mi tudjuk, milyen az elnyomás, és milyen az, amikor nem mi határozzuk meg a közös jövőnket” – mondta. Hozzátette: Magyarország kormánya kiáll az igazaiért, és megőrizi a keresztény értékeinket. Arról is beszélt, hogy a magyar emberek támogatása nem lenne az államiszférában dolgozók nélkül. „A polgármesterek, kormányhivatalok dolgozói és a különböző állami tisztségviselők azon dolgoznak, hogy a vidék Magyarországán az élet ne kihívás legyen, hanem lehetőség” – húzta alá.
 

Díjazottak

Az Év kormánytisztviselője dr. Czikrayné dr. Fekete Zsuzsanna lett.

Az Év Ügyfélszolgálati Tisztségviselője Kovács Sándorné lett.

Főispáni Elismerő Oklevélben részesült Demeterné Nyeste Erzsébet, Gelej község polgármestere és dr. Kovács Zoltán Tarcal község jegyzője.

Főispáni dicséretben részesült: Balogh Bojána, Baloghné Kovács Mónika, Bártfainé Brunszlik Barbara, Bényei Sándor Gábor, dr. Horváth Ágnes, Hudák Gábor, dr. Kissné dr. Fritkó Nóra, dr. Kozaróczy Gábor, Lengyel Lászlóné, Mezeiné Bajzáth Marianna, Puzsik Attiláné, Sasvári Béla, Sánta Viktor, Surmanné Berene Melinda, Szarvas Gyula Sándor, Szendi Szilvia, Tamásné Kucsma Julianna, Vargayné Dr. Zólyomi Klára, Veres Alexandra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában