Közösen

2023.08.08. 14:22

A bűnmegelőzést segítik az iskolaőrök

A villamos közlekedés alkalmával látják el tanácsokkal a lakosságot.

Pap Gyula

Béresné Buczkó Viktória r. százados, bűnmegelőzési főelőadó és Juhász János villamosközlekedési igazgató (MVK Zrt.)

Fotó: Bujdos Tibor

Kedden sajtótájékoztatót tartottak Miskolcon a Szent István téren. Az iskolaőrök bűnmegelőzési feladatokban való tevékeny részvétele az MVK Zrt.-vel kooperációban címmel. A sajtótájékoztatón részt vett Béresné Buczkó Viktória r. százados, bűnmegelőzési főelőadó (Miskolc Rendőrkapitányság) és Juhász János villamosközlekedési igazgató (MVK Zrt.).

Ismeretet terjesztenek

– Területünkön 16 iskolaőr lát el szolgálatot, akiknek a nyári időszakban is munkát kell biztosítanunk, ugyanis az iskolák már bezártak, így bűnmegelőzési tevékenység során segítenek munkánkban – tájékoztatott Béresné Buczkó Viktória. A turisztikailag frekventált területeken segítenek a lakosságnak, hogy megismerjék azokat a bűncselekményeket, amelyek gyakoribbakká váltak itt Miskolcon, illetve ezek megelőzésében segítséget nyújtanak, tanácsokkal látják el az embereket. Ebből az apropóból az MVK Zrt-vel kötöttünk egy megállapodást, amely keretében az iskolaőrök egy hétig a villamos közlekedés alkalmával látják el olyan tanácsokkal a lakosságot, amelyekkel megelőzhetik akár az interneten elkövetett bűncselekményeket, vagy odafigyelhetnek a közlekedési eszközökön, vagy egyéb zsúfolt helyeken, hogy megelőzzék a zsebtolvajlást, illetve azokat a bűncselekményeket, amelyek kiemelt figyelmet érdemelnek – mondta el a főelőadó. A mai naptól villamoson fognak közlekedni és szórólapokkal hívják fel az emberek figyelmét például az internetes csalásokra, amelyek jelenleg nagy számban fordulnak elő nálunk – tette hozzá. 

– Az MVK Zrt. örült a felkérésnek, szívesen veszünk részt ebben a programban: rendelkezésre bocsájtjuk a villamosokat az akció ideje alatt – hangsúlyozta Juhász János. – Úgy gondoljuk, hogy alkalmas is ez a helyszín erre a kampányra, hiszen 60-65 ezer felszálló utas van egy átlagos napon Miskolcon a villamosközlekedésben, változatos korfában, összetételben a fiataloktól az idősebbekig terjedően. Alapvetően egy jó helyszín arra, hogy megtörténjen egy ilyen figyelemfelhívó akció. Kollégáink segítik a program lebonyolítását, mely során néhány megállót együtt utaznak a Bűnmegelőzés feliratú pólóban lévő iskolaőrökkel. Az utazás a járatainkon biztonságos, de ha az utazók kapnak plusz információt arról, hogy milyen bűncselekmények vannak jelen, mire kell vigyázni, az hasznos és ebben szívesen közreműködünk – emelte ki a villamosközlekedési igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában