Veszélyjelzés

2023.07.11. 12:04

Citromsárga riasztás Borsodban: brutális fordulat az időjárásban

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére 2023.07.12. szerda éjfélig.

Fotó: BNR

Kedden délután, este a nyugati határszélre kis eséllyel besodródhat egy-egy gyenge intenzitású zivatar. Szerda hajnaltól, reggeltől az ország északi, északkeleti felén előfordulhat már dörgés, villámlás, de az érdemi események a nap második felében várhatók. Ekkor egy nyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében délután már kipattanhatnak zivatarok, amelyek lokálisan heves jelenségeket produkálhatnak, majd várhatóan estétől egy zivatarrendszer környezetében akár kiterjedtebben is számítani lehet heves kísérőjelenségekre. Késő estére a zivatarok fokozatosan a keleti országrészre is átterjedhetnek. A legintenzívebb cellákat nagy méretű (2-4, de akár 5+ cm átmérőjű) jégeső, szélvihar (80-100 km/h, de akár 100+ km/h), illetve felhőszakadás (~20-40 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) kísérheti, legnagyobb valószínűséggel az ország északi felén - írta a Országos Meteorológiai Szolgálat.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

 

 

Magas napi középhőmérséklet

A napi középhőmérséklet kedden és szerdán az északkeleti területeket leszámítva 25 fok felett, főként a Dél-Alföldön 27 fok körül várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában