Vigyázat!

2023.07.14. 20:00

Bükkalján kószálgatnak a barnabundájúak

Gyerekek láttak medvét Vattán. Bogácson a polgármester figyelmeztetett a medveveszélyre.

Póczos Nikolett

Anyamedvét és bocsát látták

Anyamedvét és bocsát láthatták Bogács környékén - hívta föl a figyelmet csütörtökön a Bükkalja TV közösségi oldala.

A médium Csendesné Farkas Edit polgármester felhívását tette közzé, amely szerint lakossági bejelentés érkezett az önkormányzathoz az állatokról. A településvezető az kéri a bogácsiaktól, hogy körültekintően túrázzanak a környéken.

Féltik a gyermekeket 

A bogácsi esettel majdnem egyidőben az ugyancsak a bükkaljai térséghez tartozó Vatta településen láttak a medvét. A tíz éves Vajtó Hanna és társai szerdán a vattai focipálya mellett játszottak, amikor egy nagy barna állatot láttak tőlük nem olyan távol az erdős, bozótos részen. Vajtó Hanna elmondása szerint „a nagy barna medve éppen ropogtatott valamit és hosszú szőre volt”.

A szülők féltik gyermekeiket, hiszen az említett terület egy forgalmas helyen található, a főút, a kastély és az általános iskola, valamint a buszforduló közelében.

A gyermekek állítását egyébként egy, a közeli konyhán dolgozó hölgy is megerősítette, aki biciklivel ment arra, és elmondása szerint egy nagy barna állatot látott hátulról. Ő biztosan állította, hogy nem kutya volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában